Roversbende aangehouden door RBTP

Leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) hebben op donderdag 26 augustus een roversbende, bestaande uit Gabriel L., Faizel A. (18) en Jorgio I. (24) na bekomen informatie in de binnenstad gesignaleerd en aangehouden. Naderhand werd de vierde jeugdige verdachte T.D. (15) door zijn moeder naar het politiebureau overgebracht, nadat hij door de politie op zijn woonadres was opgespoord. Bij de aanhouding van Jorgio werden een hoeveelheid xtc pillen, hasj, marihuana en ziplock zakjes op hem gevonden en in beslag genomen.

Uit het voorlopige politioneel onderzoek kwam naar voren dat er verschillende berovingen in de ressorten Beekhuizen, Centrum, Munder en Geyersvlijt door deze manspersonen zijn gepleegd. De verdachten die op bromfietsen waren gezeten, beroofden overwegend scholieren en vrouwen van hun telefoons en schoudertassen. De straatrovers hebben intussen bekend negen berovingen te hebben gepleegd. In geen van de gevallen heeft de politie de buit kunnen achterhalen. Het is niet uitgesloten dat er meerdere aanhoudingen zullen plaatsvinden.

Het viertal is na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

Benadeelden die op deze wijze beroofd zijn geworden, kunnen zich alsnog wenden tot het Recherche team van regio Paramaribo. Deze afdeling is ondergebracht op het politiebureau te Geyersvlijt en is op het telefoonnummer 451163 te bereiken.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.