Rovers aangehouden door politie Henar, een verdachte geraakt door politiekogel

De politie van ressort Henar heeft op vrijdag 12 mei de 27-jarige Rivaldo H. en zijn kompaan Donovan V. (32) aangehouden voor beroving en ontvoering. De verdachten hebben een manspersoon van zijn voertuig beroofd en hem met geweld meegenomen in hetzelfde voertuig.

De politie van Saramacca kreeg de melding van ontvoering van een chauffeur met zijn eigen voertuig. De politie reageerde gelijk op de melding en zette, aan de hand van de beschrijving van het voertuig,  de achtervolging in.

De wetsdienaren kregen bericht dat het de chauffeur was gelukt om uit het voertuig te springen en hulp te zoeken bij een winkelier terwijl de verdachten verde rreden richting Nickerie. Door goede communicatie met de politie van Henar is er een roodblock opgezet.

Toen de verdachten merkten dat de politie op de weg was, brachten zij het voertuig tot stilstand en renden het aangrenzende bosschage in. De wetsdienaren zetten de achtervolging in en konden Rivaldo aanhouden. Donovan rende verder. Waarschuwingsschoten hebben hem niet tot andere gedachten kunnen brengen. De politie was genoodzaakt gericht te schieten. De verdachte is geraakt in zijn borstkas.

Per ontboden ambulance is hij afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het   Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis te Nickerie alwaar hij onder politiebewaking is opgenomen op de afdeling Intensive Care.

Rinaldo bleek nog geen maand uit de gevangenis te zijn ontslagen. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn beide verdachten in verzekering gesteld.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.