Rovers aangehouden door gespecialiseerde eenheid

Een gespecialiseerde eenheid van de politie heeft op maandag 9 november vijf zware criminelen aangehouden. In verband met de geconstateerde toename  van inbraken en berovingen is er een  interventie plan opgesteld dat wordt uitgevoerd. In dit plan zijn ook de gespecialiseerde eenheden opgenomen die de basispolitie bijstaan in het opsporen van verdachten.

Surveillerende eenheden kregen vanmorgen via de Centrale Meldkamer  melding dat er een beroving gaande was in Paramaribo Noord. Een surveillerende eenheid van het Arrestatie Team die in de directe  omgeving was speelde in op de melding. Er werd een achtervolging ingezet. Aan de Bonistraat werd het voertuig waarin de  rovers zaten klemgereden. Zij openden gelijk het vuur op de politie. Vanuit het voertuig waarin de rovers zaten werd er ook een handgranaat geworpen in de richting van de politie. 

Er ontstond een schotenwisseling tussen de rovers en de politie.  Tijdens het vuurgevecht zijn twee politieambtenaren gewond geraakt. Twee van de  5 rovers zijn dodelijk geraakt, terwijl 3 anderen onder politiebewaking ter verpleging zijn opgenomen in een ziekeninrichting.  

In het voertuig waarin de rovers zaten zijn een aantal zaken aangetroffen waaronder zware wapens en uniformstukken gelijkende op het politie uniform. Al deze zaken zijn hangende het onderzoek in beslag genomen.

 

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.