Rovende Taxichauffeuse aangehouden

De recherche van Paramaribo heeft op woensdag 30 december een taxi chauffeur aangehouden voor twee gepleegde strafbare feiten.  Twee slachtoffers deden op zaterdag 12 december aangifte tegen de vrouw.

Het ene slachtoffer, Isaacs D. , bevond zich op zaterdag 12 december aan de Anamoestraat ter hoogte van een bardancing. Hij werd op een bepaald moment door een Hindoestaanse vrouw in een wit gelakte voertuig geroepen. De man die uitkeek naar een taxi liep naar het voertuig en stapte in. De vrouw vroeg hem de avond met haar door te brengen. Isaacs weigerde en stapte weer uit het voertuig. Bij het uitstappen, greep de vrouw naar zijn broekzak en nam daaruit $ 100,- en srd 520,-. Bij een schermutseling  lukte het de man  het mobiele telefoontoestel van de chauffeuse  uit haar handen te trekken. De vrouw reed vervolgens weg.  

Het andere slachtoffer Nasciminto D. werd ook op zaterdag 12 december van het afgelopen jaar door de zelfde mevrouw beroofd. Volgens verklaring van Nasciminto bevond zij zich aan de Tourtonnelaan, op zoek naar een taxi. Op een gegeven moment werd zij geroepen door een Hindoestaanse vrouw die gezeten was in een wit gelakte voertuig. De chauffeuse bood haar een taxi rit aan.

Onderweg vroeg Nasciminto aan de taxichauffeuse waar zij dollars kon wisselen. De vrouw gaf haar aan dat zij haar naar iemand zou brengen, waar zij tegen een hogere koers zou kunnen wisselen. Nascimento gaf  $1000 aan de taxichauffeur. Bij een winkel aan de Gomperstraat stopte de vrouw het voertuig en stuurde Nascimento naar de winkelier om te vragen of hij geld wisselde.  Toen de klant was uitgestapt, reed de chauffeuse weg. De benadeelden deden aangifte bij de politie.

Deze taxichauffeuse werd opgespoord en op woensdag 30 december aangehouden door de recherche van Paramaribo. Zij ontkent beide strafbare feiten te hebben gepleegd. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is zij in verzekering gesteld. 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.