Rookontwikkelingswaarneming redt pand

De politie van Munder kreeg op zondag 29 mei via de Centrale Meldkamer een brandmelding op een adres in het ressort. 

Daar aangekomen werd de brandweer aangetroffen, die bezig was het vuur te blussen. De beheerder werd niet aangetroffen. Het voorlopige onderzoek wees uit dat zij sedert zaterdagavond vertrokken was en het gebouw goed had afgesloten.

Arbeiders die op zondag morgen bezig waren met maaiwerkzaamheden, zagen op een bepaald moment een rookontwikkeling in het pand. Zij schakelden gelijk de brandweer en de politie in. De brandweer moest bij aankomst de deur openbreken. In een ruimte in het achterste gedeelte van het pand ontdekten de brandweerlieden dat een gordijn moet zijn aan gestoken. Het gordijn vatte vlam, waardoor het vuur zich verspreidde. Door kordaat optreden van de brandweerlieden heeft de brand zich slechts tot die ruimte beperkt.

Het vermoeden bestaat dat de brand door iemand moet zijn gesticht. De Forensische Opsporing (FO) en de afdeling Kapitale Delicten zijn belast met het onderzoek in deze zaak.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.