Roofverdachte niet geraakt door politiekogel tijdens aanhouding

De politie van het ressort Latour heeft op  vrijdag 26 februari  de 20-jarige Glenn  H. aangehouden voor deelname aan een beroving van een halsketting. De verdachte die militair is, werd overgedragen aan de Militaire Politie. Het verdere onderzoek leidde naar een tweede verdachte, de  31-jarige Malone F., die op dinsdag 1 maart is aangehouden. Malone werd  eveneens in verzekering gesteld.  

Op woensdag 2 maart verscheen een getuige op het politiebureau met de mededeling aanwijzing te kunnen doen bij wie de gestolen halsketting is.  Twee politieambtenaren gingen mee in de taxi waarmee de getuige het bureau aandeed.

Nadat de aanwijzing was gedaan stapten de politiemannen uit het voertuig. Eén van hen liep gelijk naar de man toe. Bij het zien van de wetsdienaar  zette de jongeman het op een lopen.  De politieman rende hem achter na en loste waarschuwingsschoten om hem tot stilstaan te dwingen.  Ondanks de waarschuwingsschoten bleef de man door  rennen. Het gelukte de wetsdienaren om hem op een gegeven moment aan te houden. Het gaat in deze om de 24-jarige Ivano. E., die niet is geraakt door één van de waarschuwingsschoten. Hij werd overgebracht naar het politiebureau.

Glenn  en Malone  wezen bij de confrontatie  Ivano aan als te zijn de persoon bij wie de halsketting is. De drie verdachten beschuldigden elkaar op een bepaald moment voor het in bezit hebben van de halsketting dan wel die te hebben doorverkocht. Ook deze verdachte is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. 

 Vermoedelijk zullen meerdere verdachten in deze zaak worden aangehouden.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.