Roofverdachte bij aanhouding geraakt door politiekogel

De 21-jarige roofverdachte Jamal H. is op maandagmorgen 17 mei na een beroving aan de Rahemalweg aan de Bloemenveldweg ter hoogte van de Penpenstraat aangehouden.
Jamal wordt ervan verdacht een winkelierster onder bedreiging van een mes te hebben beroofd van een geldbedrag. Daarbij bracht hij de winkelierster die om hulp riep met een scherp voorwerp ettelijke malen steekverwondingen toe aan haar elleboog en rug.
De politie van het bureau de Nieuwe Grond en andere eenheden die op het veld waren speelden in op de melding van het Command Center dat er een beroving gaande was aan de Rahemalweg. Bij aankomst van de politie had de verdachte te voet het hazenpad gekozen. Het gebied werd door de wetsdienaren uitgekamd, maar de verdachte zette zijn vlucht voort. Met behulp van omstanders werd Jamal in de omgeving van de Penpenstraat door de politie van De Nieuwe Grond gesignaleerd en klemgereden. Bij de aanhouding van de verdachte, haalde hij het scherp voorwerp tevoorschijn en bracht een politieman ter hoogte van zijn linkerborst een steekverwonding toe. Een andere politieambtenaar loste een waarschuwingsschot om Jamal op andere gedachten te brengen. De roofverdachte bleef zich verzetten, waardoor de politie genoodzaakt was gericht op hem te schieten. Jamal werd in zijn linkerbeen geraakt. De buit is niet teruggevonden op de verdachte. Het scherp voorwerp waarmee hij de winkelierster en de politieman steekverwondingen heeft toegebracht, is in beslag genomen.
Per ontboden ambulance werden de politieman, de winkelierster en de gewonde verdachte voor medische hulp afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Zowel de winkelierster als de politieman mochten na medische behandeling naar huis, terwijl de roofverdachte ter voorgeleiding werd overgebracht naar het politiebureau De Nieuwe Grond.
Jamal is na gepleegde overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.