Roofmoord verdachte dodelijk geraakt na schotenwisseling

De 26-jarige Jurgen Abauna is in de middag van zondag 9 april dodelijk geraakt tijdens een schotenwisseling in het ressort Paranam.
Jurgen maakte deel uit van een roversbende die in beeld is gebracht door de recherche van regio Oost. Deze bende heeft zich onder andere schuldig gemaakt aan een roofmoord. Verder pleegden zij  brute berovingen, waarbij de slachtoffers zijn beschoten. Jurgen is op 9 april samen met een andere manspersoon in een voertuig aan de Meursweg gesignaleerd door het Regio Bijstand Team (RBT) Midden. Er is toen een achtervolging ingezet.
Toen hij merkte dat hij achtervolgd werd, reed hij met hoge snelheid weg. Op een bepaald moment sloeg hij een zijweg in, waar het voertuig door de wetsdienaren is klemgereden.
De verdachte opende het vuur op de politie. Er ontstond toen een schotenwisseling. Jurgen stapte uit het voertuig, rende weg en zeeg neer. De politiemannen bleven ongedeerd. Het politievoertuig vertoont schade.
De andere manspersoon die zich samen met de verdachte in het voertuig bevond, is aangehouden. Het lijk van Jurgen is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen.
De recherche van regio Oost onderzoekt deze zaak verder.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.