“Rippers” openen het vuur op drugsvervoerder

De politie van Jarikaba heeft vanochtend ,donderdag 4 april, de 42-jarige Vishal O. aangehouden en naderhand overgedragen aan de collega’s van de Narcotica Brigade ter zake overtreding van de Wet Verdovende Middelen.

De wetsdienaren van het politie ressort Jarikaba en de collega’s van de Regio Bijstand Team van Politie Midden kregen via het Command Center de melding dat een man naar het Center gebeld had om aan te geven, dat vanuit een zwart gelakte autobus op hem en zijn gezin geschoten was. Dat hij op dat moment in zijn personenauto reed. Dat dit schiet incident plaats gevonden had aan de Wayamboweg, ter hoogte van zwembad “Krishna”. Dat hij kans had gezien weg te komen en dat hij zijn auto langs de Kwattaweg tot stoppen moest brengen omdat die defect was geraakt.

Op de aangegeven locatie trof de politie Vishal, zijn vrouw en zoontje en zijn met kogels doorboorde personenauto aan. Vishal verklaarde dat hij over de Wayamboweg reed komende vanuit de richting Groningen en gaande in de richting van de 5e Rijweg. Dat hij ter hoogte van het zwembad “Krishna” werd ingehaald door het zwart gelakte autobusje en vervolgens klemgereden. Vervolgens stapten twee gewapende mannen uit het busje.

Een was gewapend met een snelvuur geweer en de andere met een jachtgeweer. Zij liepen vervolgens naar de auto waarin Vishal met zijn gezin zat en wilden de autoportieren open maken wat niet kon omdat Vishal die op slot had gedaan. Vishal verklaarde verder dat hij toen naar voren reed om de autobus heen om zodoende weg te komen en dat de mannen op dat moment het vuur op hem en zijn gezin openden.

Dat toen zij zagen dat hij door bleef rijden zij op hun beurt in het busje stapten om de achtervolging in te zetten. Dat de mannen in het busje hun achtervolging na enige tijd staakten.

Ingeschakelde familie leden van Vishal ontfermden zich over zijn vrouw en kind en namen die met zich mee; terwijl Vishal met de politie van Jarikaba naar het bureau ging om aangifte te doen. Zijn auto werd met een sleepwagen naar het bureau gebracht.

Nadat Vishal zijn aangifte gedaan had kreeg hij een lift van de politie naar huis. Tijdens de rit vroeg een der politieambtenaren aan hem of hij zeker was dat hij geen waardevolle spullen in zijn auto had achter gelaten omdat collega’s van de Forensische Opsporingsdienst een onderzoek zouden verrichten aan en in het voertuig.

Op dat moment verklaarde Vishal dat hij 30 kilogram cocaïne in zijn auto verborgen had en deed hij een voorstel aan de politieambtenaren dat neer kwam op omkoperij. Die ambtenaren wilden niets daarvan weten en sloegen Vishal gelijk in de boeien op verdenking van overtreding van de Surinaamse drugswet. Hij werd vervolgens terug gebracht naar het politie bureau Jarikaba.

Op aanwijzing van Vishal werd onder de achterste zitting van zijn auto, in een verborgen ruimte, 30 pakken met een witte poederstof vermoedelijk cocaïne aangetroffen en in beslag genomen door de politie.

In bijzijn van Vishal hebben narcotica-rechercheurs de inhoud van enkele pakken getest op cocaïne of een derivaat daarvan en al deze testen hebben een positief resultaat aangegeven.

Vishal en de 30 pakken vermoedelijke cocaïne werden voor nader onderzoek overgedragen aan de Narcoticabrigade. Deze 30 pakken zijn naderhand gewogen en hebben een bruto gewicht van 33.180 gram. De narcotica rechercheurs gingen vervolgens met Vishal naar huis om een huisonderzoek te verrichten. Bij die gelegenheid zijn zij gestuit op nog eens 30 pakken inhoudende vermoedelijk cocaïne poeder. Deze 30 pakken zijn ook in beslag genomen. Het gewicht van deze 30 pakken zal naderhand worden doorgegeven in een vervolg bericht.

Vishal, die inmiddels in verzekering is gesteld, heeft tot nu toe alleen toegegeven dat hij cocaïne in zijn bezit had en dat hij de cocaïne in het district Nickerie heeft afgehaald. Het vermoeden bestaat dat Vishal zijn gezin als camouflage gebruikte bij zijn drugstransport. Dat de twee gewapende mannen vermoedelijk wisten dat Vishal cocaïne in zijn voertuig vervoerde die zij vermoedelijk van hem wilden afpakken. Zulke criminelen worden “rippers” genoemd in de onderwereld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.