Rijverbod vrachtvervoerders bosproducten

Zoals aangegeven is in de beschikking “vervoer bosproducten” van 17 februari 2000 is ter uitvoering van artikel 45 lid 2 van de Wet Bosbeheer SB 2000 no.07 van kracht. Volgens artikel 4 lid 1 van de beschikking is het niet toegestaan bosproducten tussen 19.00 uur n.m. tot en met 06.30 uur v.m. over de openbare wegen te vervoeren.

De Politie heeft geconstateerd dat ondanks deze regelgeving, de laatste tijd vrachtvervoerders van houtblokken en overige zwaar materieel zich niet houden aan deze wet. Het is absoluut niet toegestaan aan vrachtvervoerders om tussen het tijdstip gelegen van 19.00 uur n.m. tot en met 06,30 uur de volgende ochtend bosproducten en of zwaar materieel te vervoeren over de openbare wegen.
Vermeldenswaard is dat er toch truckbestuurders zijn die zich hieraan schuldig maken, waardoor zij vooral gedurende deze regentijd zorgen voor ernstig gevaar op de openbare wegen. De politie zal zonder aanziens des persoon streng optreden tegen de truckchauffeurs die zullen worden betrapt op het groot vervoer dat zij toch verrichten tussen het verboden tijdstip. Het mag absoluut niet, anders zorgt u voor gevaarlijke situaties op de weg voor de overige weggebruikers. Vooral die vervoerders die zonder goede verlichting voertuigen op de weg laten staan vanwege een of ander mankement. Vrachtvervoerders zullen ervoor moeten zorgen dat, indien zij bosproducten willen vervoeren, deze uiterlijk voor 19.00 uur n.m. de plaats van bestemming moet hebben bereikt.
De politie zal onder alle andere omstandigheden optreden tegen zij die zich hieraan toch schuldig maken. Bij het tijdstip gelegen tussen 19.00 uur n.m. en 06.30 uur v.m. moet vooral zwaar materieel in het bijzonder zij die bosproducten vervoeren, zoveel als mogelijk, weg van de openbare weg zijn.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.