Rijbewijs veroorzaker aanrijding ingevorderd; vriend ingesloten voor bedreiging

De politie van ressort Centrum kreeg op zondag 13 mei via de Centrale Meldkamer de melding van een aanrijding op de kruising van de Dr. Sophie Redmond- en de J.A. Pengelstraat, waarbij partijen slaags waren geraakt.

Daar aangekomen werden partijen aangetroffen. Onderzoek wees uit dat de veroorzaker vermoedelijk de verkeerslichten heeft genegeerd en door het rood stoplicht heeft gereden. Hij kwam daardoor in botsing met een andere personenauto. Beide voertuigen vertonen zware materiële schade. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

De veroorzaker bleek onder invloed van alcohol te hebben deelgenomen aan het verkeer. Hij werd onderworpen aan een blaastest en blies 790 microgram per liter uitgeademde alcohollucht. Het toegestane alcoholpercentage is 220 microgram. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Na te zijn ontnuchterd is hij voorgeleid en vervolgens heengezonden.

De benadeelde deed aangifte van bedreiging tegen een vriend van de veroorzaker. Volgens verklaring van de aangever belde de veroorzaker na de aanrijding zijn    22-jarige vriend Shaquille R. die kort daarna op de plek arriveerde en zich met de aanrijding kwam bemoeien.

Shaquille haalde op een bepaald moment een scherp voorwerp tevoorschijn en bedreigde de benadeelde daarmee. Het scherp voorwerp is in beslag genomen.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is de vriend in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.