Rijbewijs ingevorderd

De politie van het bureau Munder heeft op donderdag 12 september het rijbewijs van de autobestuurder Robert D. ingevorderd.
De maatregel volgde na een verkeersongeval aan de Kwattaweg. Op dinsdag 10 september reed de autobestuurder samen met een mede inzittende over de Kwattaweg en kwam in een file terecht. De mede inzittende, die wilde zien wat er aan de hand was, maakte het linkerportier van de auto open zonder uit te kijken of het verkeer dat toeliet.
Een bromfietser die dezelfde richting opreed, kwam tegen het portier aan en viel van de bromfiets. De bromfietser liep daarbij vermoedelijk een beenfractuur op en is per ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.
Het rijbewijs van de autobestuurder is hangende het onderzoek, door de politie, ingevorderd omdat hij volgens de Rij Wet verantwoordelijk wordt gesteld voor de handeling gepleegd door de mede inzittende. ( Rij Wet artikel 20 lid 2 )

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.