Retailers Suribet opgelicht van grote geldbedragen

De afdeling Fraude van het Korps Politie Suriname heeft momenteel  zaken in onderzoek waarbij een bijzondere vorm van oplichting zich heeft voorgedaan. Onbekenden bellen naar retailers van Suribet en geven zich uit als technici van het hoofdkantoor van deze gokspellen. Retailers zijn winkeliers waar er een gokmachine is aangesloten van het bedrijf Suribet.

De zogenaamde technische mannen houden de retailers daarbij voor dat zij bezig zijn met het testen van het computersysteem. Verder vragen zij aan betrokkenen of die als proef een x-bedrag aan top up kunnen uitprinten waaraan de winkelier gevolg geeft.

Hierna wordt de bijbehorende code ook opgevraagd en wel onder het mom dat de eerder uitgeprinte top up gelijk geannuleerd zal worden.

Uit onderzoek is gebleken dat de annuleringen nimmer hebben plaats gehad en dat mensen juist met die top-ups hebben gegokt.  Ook is naderhand gebleken dat het bedrijf nimmer het computersysteem heeft laten nazien.
Enkele retailers zijn hierdoor van bedragen tussen Srd 10.000 en Srd 20.000 benadeeld.

Aan ondernemers, die in deze branche zitten, wordt gevraagd eerst  te verifiëren als het bedrijf inderdaad bezig is met het testen van het systeem, alvorens top-ups met bijbehorende code ter beschikking van onbekenden te stellen. Benadeelden worden opgeroepen  in contact te treden met de afdeling Fraude voor het doen van aangifte.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.