Reizigers betrapt met tijgertanden en ruw goud

De douane heeft op dinsdag 23 januari drie vertrekkende passagiers op de Johan Adolf Pengel luchthaven aangehouden met in hun bezit een aantal tijgertanden. Het gaat om de 28-jarige Jianfa L., Bigin L. (42)  en Jinbang C. (45). Bij visitatie stuitte het douane personeel op de tijgertanden, waarvan een deel tot sieraad is verwerkt. Ook hadden de verdachten een hoeveelheid ruw goud bij zich die zij niet hadden aangegeven.

Na de aanhouding zijn de verdachten met alle in beslag genomen goederen overgedragen aan de afdeling Fraude van de politie.

De drie verdachten hebben met deze handeling de wet economische delicten overtreden. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie konden de reizigers de zaak buiten proces afhandelen. Na een fixe boete te hebben betaald zijn de verdachten na bij proces – verbaal te zijn gehoord, heengezonden.

Het is gebleken dat personen tijgertanden, onder meer via Facebook, ten verkoop aanbieden.

Ingevolge de Jachtwet van 1954 is het verboden om beschermde dieren, waaronder de katachtigen,  te vangen of  te doden of om de lichaamsdelen van  deze dieren onder zich te hebben dan wel te verkopen of ten verkoop aan te bieden.

De politie doet ten overvloede een beroep op de samenleving om dit gedrag achterwege te laten om zodoende ongerief te voorkomen.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.