Registratie bromfietsers i.v.m. Bromfietscertificering gaat van start

Het Korps Politie Suriname maakt hierbij bekend dat bromfietsers vanaf donderdag 15 maart in de gelegenheid worden gesteld zich te registreren voor het afleggen van het examen in verband met de Bromfietscertificering.

Een ieder, vanaf de leeftijd van 16 jaar en ouder, die weet dat zij op de bromfiets deelneemt aan het verkeer is verplicht vanaf vrijdag 26 februari 2018 te certificeren.  Op de dag van de registratie krijgt de kandidaat een datum om het examen af te leggen.

De registratie dagen zijn maandag tot en met vrijdag vanaf  07.30 uur tot en met 11.30 uur.

De kandidaat dient bij zich te hebben:

  1. Een uittreksel
  2. 2 pasfoto’s
  3. Een doktersverklaring
  4. Leges van srd. 50
  5. Identiteitskaart kaart

Elke kandidaat mag vooraf op de website van de politie www.politie.sr op de banner bromfietscertificaat klikken om het registratieformulier vooraf uit te printen en in te vullen. Hierdoor voorkomt de kandidaat lange wachttijd op de afdeling Rijbewijzen.

De afdeling Rijbewijzen doet een beroep aan bromfietsers om zoveel als mogelijk gevolg te geven aan deze oproep. Degenen die reeds over een rijbewijs beschikken, hoeven niet meer te gaan voor een bromfietscertificaat.

Tot en met 11 december 2020 wordt eenieder in de gelegenheid gesteld zich te certificeren. Na deze datum zullen er maatregelen worden getroffen tegen degene die bij een eventuele verkeerscontrole niet over een certificaat beschikt.

Aan eenieder wordt gevraagd hiermede rekening te houden.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.