Regio Bijstand Team Paramaribo(RBTP) houdt vier personen aan in verband met een roofoverval

-De 38-jarige Luciën v.D., Lorenzo v.D.(24), Harold C.(41) en Marjorie K.(37) zijn op vrijdagavond 14 augustus door leden van het RBTP op het Latour- en Santodorp project opgespoord en aangehouden voor onder andere diefstal door middel van geweldpleging en overtreding van de Vuurwapen Wet.

Op donderdagmiddag 13 augustus hebben  drie mannen een roofoverval gepleegd in een  bedrijf. Onder bedreiging met een vuistvuurwapen maakten zij een tas met een groot geldbedrag in Surinaamse dollar buit, die de bedrijfshouder op dat moment bij zich had. De bedrijfshouder is tijdens de beroving  mishandeld en in zijn rechterbeen geschoten.

Na uitgewerkte informaties zijn Luciën v.D., Lorenzo v.D en  Harold C. in beeld gekomen bij de politie als de plegers van de roofoverval. Op vrijdagavond 14 augustus werden Lucien en Lorenzo door leden van het RBTP aangehouden. Op aanwijzing van Lorenzo en Lucien deed het RBTP het woonadres van de derde verdachte aan in deze Harold C. Toen Harold de politie zag vluchtte hij weg. Toen Harold het bevel negeerde om niet verder te vluchten schoot de politie gericht op hem. Hij werd daarbij in zijn heup geraakt en kon daardoor niet verder vluchtten. Ongelukkigerwijs  werd een 13-jarige jongen door een kogel in zijn onderbeen geraakt.

De vrouw van Harold C. is ook aangehouden omdat zij vermoedelijk een deel van de buit in huis had bewaard. Zij is de 37-jarige Marjorie K. Er is ook een vuistvuurwapen in het huis aangetroffen. Zowel het geld als het wapen zijn door de politie in beslag genomen. Harold, Luciën en Lorenzo hebben toegegeven dat zij de gewapende roofoverval gepleegd hebben. De drie rovers en Majorie K. zullen voorgeleid worden bij een hulp officier van justitie. Nadere informatie volgt.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.