Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) houdt twee roofverdachten aan

De 35-jarige Dwight, V. en de 27-jarige Uratio, L. oud bekenden van de politie zijn in de middag van zondag 15 september aan de van ’t Idsingastraat door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) aangehouden.
In de vroege ochtend van zondag 15 september kreeg de politie van het bureau Livorno de melding van het Command Center dat een roofoverval had plaats gevonden bij een visbedrijf binnen hun werkressort.
De politie van Livorno ging naar het bedrijf voor het verrichten van een onderzoek. Uit dat onderzoek is gebleken, dat drie gemaskerde mannen van wie één gewapend was met een vuistvuurwapen, de wachter van het bedrijf overvallen en gekneveld hadden.
De criminelen wilden daarna een kluis weg nemen maar dat is hun niet gelukt. Uiteindelijk verlieten zij de plek in een zwart gelakte pick-up. De informatie met betrekking tot het strafbaar feit in kwestie werd gedeeld met de verschillende politie eenheden.
De pick-up werd in de middaguren gesignaleerd op het Sophia’slust project. leden van RBTP reageerden op de signalering door naar de opgegeven locatie te rijden. Vermoedelijk hadden de verdachten in de pick-up door dat de politie kwam aangereden want zij reden met hoge snelheid weg. De politieambtenaren zetten de achtervolging in.
Tijdens de achtervolging werd de 45-jarige voetganger Vallery, N. in de Kwasistraat aangereden door de vluchtauto. Zij is zwaar gewond geraakt en ligt ter verpleging in het ziekenhuis.
Uiteindelijk gelukte het de RBTP leden om de verdachten tot stilstand te dwingen in de van ’t Idsingastraat dichtbij de kwattaweg. Daarbij waren de politieambtenaren genoodzaakt vuurwapen geweld aan te wenden. Zij schoten gericht op de banden van de vluchtauto. Naderhand zou blijken dat de verdachten Dwight, V. en Uratio, L. in de vluchtauto zaten. Vermoedelijk wilde Uratio te voet verder vluchtten maar kwam daarbij te vallen en raakte gewond aan zijn mond. Hij liep ook schaafwonden op.
De pick-up waarin de verdachten reden is een huurauto. Hangende het onderzoek is dit voertuig in beslag genomen. Vermeld dient te worden dat Uratio reeds werd gezocht in een andere berovingszaak.
Na overleg met het Openbaar Ministerie is het tweetal hangende het onderzoek in verzekering. Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet door politieambtenaren van de afdeling Kapitale Delicten.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.