Regio Bijstand Team Paramaribo houdt twee verdachten aan voor overtreding vuurwapenwet

boeien

Het Regio Bijstand Team Paramaribo heeft op dinsdag 28 mei 2024
de twee verdachten M.P. (36) die woonachtig is in de omgeving van de Wilhelminasburg Weg en V.A.(25) die woonachtig is in de omgeving van de Oewana Straat ter zake overtreding van de vuurwapenwet aangehouden.

Dit tweetal wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan illegale wapenhandel. De wetsdienaren kregen telefonisch de melding van een vermoedelijke wapendeal, waarbij een automatisch vuurwapen verhandeld zou worden. Eveneens dat een tussenpersoon en een koper zich in een voertuig begaven zonder kentekenplaat aan de Mathoeralaan. De wetsdienaren deden de plek aan voor onderzoek. Op het voornoemde adres werden twee voertuigen aangetroffen. Bij een ingesteld onderzoek in het voertuig van M.P. werd een vuistvuurwapen met patronen aangetroffen en in het voertuig van V.A. werd een wapenkist aangetroffen met daarin een zwart/bruin gelakte schouderwapen.

Hangende het onderzoek werden deze goederen in beslag genomen. Hierna werden de verdachten ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau Geyersvlijt.
Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de verdachten M.P. en V.A door de politie in verzekering gesteld.

Het onderzoek duurt voort.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.