Regio Bijstand Team Midden houdt drie verdachten aan, waaronder hoogzwangere vrouw en partner voor diverse winkeldiefstallen

Het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) heeft op maandag 18 december 2023 de verdachten M.B., J.A. en A.J. aangehouden.

Dit drietal wordt ervan verdacht zich de afgelopen maanden schuldig te hebben gemaakt aan diefstal in verschillende winkels in de ressorten Leiding en Zanderij. Uit het voorlopige onderzoek van de politie is op veilig gestelde camerabeelden te zien hoe de drie verdachten in de eerder aangeven ressorten uit diverse winkels flessen smeerolie hebben weggenomen. Bij een ingesteld onderzoek in het voertuig waarmee de verdachten zich verplaatsten is er een kleding tag remover aangetroffen, waarmee de magnetische beveiliging van bijvoorbeeld kledingstukken wordt verwijderd. Hierdoor bestaat het vermoeden dat deze verdachten zich ook schuldig hebben gemaakt aan diefstal van kledingstukken.
Verder heeft het onderzoek ook uitgewezen dat de verdachten in meerdere winkels die nog achterhaald moeten worden, goederen hebben weggenomen.

Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn de drie verdachten door de politie in verzekering gesteld. Het verdere onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de Recherche van Regio Midden.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.