Recidivist John aangehouden voor diefstal van een fiets

Omstanders hebben op maandag 12 augustus de 50-jarige recidivist John S. aangehouden.
Volgens verklaring van een getuige hoorde hij omstreeks vier uur in de ochtend zijn honden aanhoudend blaffen. Hij stond op en liep naar buiten om te controleren waarom de honden blaften. Op dat moment zag hij dat de fiets van zijn vrouw, die eerder op de dag naast het huis was geplaatst, gestolen was. De man maakte zijn zwager wakker en samen gingen zij de straat op om na te gaan of de fietsendief nog in de buurt was.
In de Sumatraweg zagen zij een man op een fiets wegrijden in de richting van de Sastrodisoemoweg. Daar de man het vermoeden had dat het de fiets van zijn vrouw was sprong hij, samen met zijn zwager, in de auto en ging de fietser achterna. Het gelukte de man om de fietser in te halen en klem te rijden nadat hij zich ervan overtuigd had dat het de gestolen fiets was.
De fietsendief, die naderhand de recidivist John, S. zou blijken te zijn, was gewapend met een dolkmes en een houwer. Er ontstond een schermutseling tussen John en de twee mannen waarbij het de mannen gelukte om John te ontwapenen en aan te houden. John en de scherpe voorwerpen zijn vervolgens overgedragen aan de ingeschakelde politie van het bureau lelydorp.
Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de John in verzekering gesteld voor gekwalificeerde diefstal. Het rijwiel is afgestaan aan de rechtmatige eigenaar.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.