Recherche Regio West houdt Ivan aan voor gekwalificeerde verduistering en andere gepleegde strafbare feiten

De 27-jarige Ivan R. is op zondag 2 februari aangehouden door de Recherche van Regio West en overgedragen aan de politie van het bureau Munder. Ivan wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan verschillende strafbare feiten.

De verdachte deed in de tweede week van januari een autoverhuurbedrijf aan en huurde een voertuig waarmee hij zich kon verplaatsen. Op de afgesproken datum van inlevering van het voertuig, verlengde deze meneer tot twee keer toe de huur met een week. Daarnaast huurde hij nog een andere auto bij. Hierna kreeg het autoverhuurbedrijf alleen problemen met de verdachte.

Ivan gaf nadat de overeenkomst was vervallen aan dat hij zich in het district Nickerie bevond en niet op tijd kon betalen om de huurovereenkomst te verlengen. De leidinggevende van het verhuurbedrijf deed op zaterdag 1 februari aangifte tegen Ivan. Intussen had het bedrijf ook alle informatie via social media gedeeld met de bedoeling Ivan te achterhalen. Terwijl de politie de aangifte in geschrifte stelde, belde de verdachte en bedreigde de benadeelde. Na goed speurwerk is de verdachte door de Recherche van Regio West aangehouden en vervolgens overgedragen. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte ingesloten.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat Ivan de twee voertuigen heeft doorverkocht aan een handelszaak die tweede hands auto’s opkoopt. Het onderzoek leidde naar de heler Ryan D. die de twee gehuurde auto’s heeft opgekocht. Naderhand begreep Ryan D. dat de auto’s aan hem zijn verkocht, middels valse documenten die op naam van de rechtmatige eigenaar zijn gemaakt. Ryan heeft daarbij voor één auto U$ 2.750 betaald. Ook deze heler mocht aangifte

van oplichting doen tegen Ivan. Op de vriendin van Ivan is SRD. 10.000 terug gevonden en in beslag genomen.

Het vermoeden bestaat dat deze verdachte meerdere autoverhuurbedrijven heeft opgelicht. De politie van Munder onderzoekt deze zaak verder.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.