Recherche regio Paramaribo ontmanteld zogenaamde roof overval

Het Regio Bijstand Team Paramaribo heeft op maandag 3 oktober een verdachte aangehouden tegen wie aangifte is gedaan van een roofoverval.

Een benadeelde deed op voornoemde  datum aangifte  dat hij beroofd was  door vier manspersonen. Volgens zijn verklaring had hij een afspraak met ene Nato die voor hem een visum zou regelen om naar het buitenland te gaan.

Daarvoor gaf hij Nato zijn paspoort en een bedrag van Euro 1520. Zij stemden af elkaar ergens te ontmoeten. Op de ontmoetingsplek was Nato in het gezelschap van drie andere manspersonen. Hij gaf  aan het latere  slachtoffer te kennen het visum te zullen regelen,onder voorwaarde dat hij cocaïne  zou moeten smokkelen.

De benadeelde weigerde zulks en trachtte weg te komen met het geld en zijn paspoort. Nato en zijn metgezel overrompelden hem. Het geldsbedrag en zijn paspoort  zijn volgens zijn verklaring toen weggenomen.

De politie van Uitvlugt die werd ingeschakeld liet via de Centrale Meldkamer een algemeen bericht lanceren waarop leden van het RBT reageerde.  Zij reden het voertuig klem en hielden de 31-jarige  Rivano S. aan. Hij  werd overgedragen aan de politie van Uitvlugt die het onderzoek verder overdroeg aan de recherche van Paramaribo.

 Uit het onderzoek van de wetsdienaren van recherche regio Paramaribo is komen vast te staan dat de aangever uit woede een fictieve aangifte van roof heeft gedaan.  Het paspoort en het geldsbedrag heeft hij vrijwillig afgestaan om het visum te regelen. Aangezien de tegenpartij hem voor de gek hield, deed hij aangifte van beroving.

Intussen is de 31-jarige Renato, A. alias ‘Nato’ aangehouden voor oplichting. Het paspoort is terug gevonden.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is  Renato in verzekering gesteld terwijl  Rivano na verhoor is heengezonden.    

 

 

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.