Recherche Paramaribo sluit drie verdachten op

Randy O. (36) en Furgill B. (38) zijn op woensdag 19 mei door leden van de Recherche van Paramaribo aangehouden en de 29-jarige vrouwelijke verdachte op donderdag 20 mei.
Een benadeelde deed op dinsdag 30 maart aangifte op het politiebureau Uitvlugt ter zake diefstal. Hij verklaarde aan de politie dat drie manspersonen kans zagen zijn kluis inhoudende verschillende geldbedragen in Euro, SRD en Us dollar, alsook sieraden van zilver, goud en diamant weg te nemen.
Na de daad verlieten de verdachten de plek met medeneming van de buit. Op camerabeelden is duidelijk te zien hoe de drie mannen de diefstal hebben gepleegd. De zaak werd vervolgens overgedragen aan de Recherche van Paramaribo. Na bekomen en uitgewerkte informatie zijn Randy en Furgill met medewerking van het Arrestatie Team (AT) opgespoord en op twee verschillende locaties binnen Paramaribo aangehouden. Op het lichaam van dit duo werd een klein deel van de gouden sieraden gevonden en in beslag genomen.
Randy en Furgill ontkennen het strafbaar feit te hebben gepleegd. De verdachte Meljora die als interieurverzorgster werkzaam was bij de aangever werd door de rechercheurs ontboden, waarna zij werd voorgeleid. Naar haar zeggen kreeg ze uit handen van één der verdachten een geldbedrag in US-dollar, waarmee zij een auto kocht. Dit voertuig is hangende het onderzoek door de politie in beslag genomen. De derde mannelijke verdachte is voortvluchtig. Aan zijn opsporing en aanhouding wordt gewerkt.
Randy, Furgill en Meljora zijn na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.