Recherche Paramaribo houdt inbraak verdachte aan

Leden van de afdeling Recherche Paramaribo hebben op maandag 22 juni de 18-jarige Mark, M. aangehouden waarbij de rechercheurs genoodzaakt waren vuurwapengeweld te gebruiken.

De politie van het bureau Geyersvlijt heeft in de maand juni verschillende aangiften van inbraken opgenomen die zijn gepleegd in hun werk ressort. Deze inbraken zijn gepleegd door een bende bestaande uit tenminste vijf mannen. Een van de benadeelden is een handelaar in juwelen en polshorloges. De inbrekers zijn de handelszaak binnen gedrongen en hebben daaruit juwelen en polshorloges gestolen.

De politie van Geyersvlijt droeg het onderzoek contra deze bende over aan de collega’s van de afdeling Recherche Paramaribo. Na uitgewerkte informatie kwamen de rechercheurs erachter, dat ene Mark, M. op maandag 22 juni  een van de gestolen horloges zou verkopen voor iemand. De rechercheurs gingen op de loer liggen en op het moment dat Mark het horloge verkocht sloegen zij toe. Kort na zijn aanhouding zette Mark het op een lopen. De rechercheurs gingen hem achterna waarbij zij hem tot stoppen sommeerden en ook waarschuwingsschoten losten.
Nadat Mark geen gevolg gaf aan de sommaties en de waarschuwingsschoten werd gericht op zijn benen geschoten. Daarbij werd hij in zijn linker enkel geraakt. Nadat Mark medisch behandeld was werd  hij overgebracht naar het politie bureau.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de 18-jarige Mark, M. hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld om onder andere zijn betrokkenheid bij de inbraken te onderzoeken.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.