Reactie van PR-KPS op een artikel verschenen in dagblad “Times of Suriname”

In het dagblad “Times of Suriname” van vandaag, donderdag 9 mei 2019, is op de voorpagina een artikel verschenen met als titiel “Politie zal bedelaartjes binnenstad aanpakken”.

In dat artikel wordt het hoofd van de afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname, hoofdinspecteur Humphrey Naarden als volgt geciteerd: “Naarden vertelt dat indien je deze bedelaartjes geen hulp kan bieden, je door hun wordt mishandeld of ze zetten een grote mond op”.

Bij deze geeft het hoofd van de afdeling Public Relations KPS door, dat hij dat wat geciteerd is niet heeft gezegd aan de journaliste van dat ochtend blad in kwestie. Voorts dat de informatie hem ook niet bereikt heeft dat de jongens mensen hebben mishandeld of dat zij een grote mond opzetten tegen personen als die hun niet willen “helpen”.

 Met betrekking tot het weghalen van de kinderen uit huis heeft hoofdinspecteur Naarden gezegd, dat het wettelijk ook mogelijk is dat de ouders van deze jongens het “ouderlijk gezag” over hun kroost verliezen wanneer uit onderzoek zou blijken dat zij weten dat hun kinderen gaan bedelen op straat en daartegen niets doen. Dit terwijl de kinderen op school moeten zijn.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.