Reactie van de politie op het televisie programma In de Branding

 

 

Naar aanleiding van het televisie programma IN DE BRANDING van donderdag 30 april waarbij een vrouw aangeeft dat de voordeur van haar woning is open gebroken en dat mensen, die zich voor deden als politieambtenaren, haar geld genomen hebben ,verklaart de politie het volgende :

 

In de nacht van woensdag 29-op donderdag 30 april hebben politieambtenaren van de afdeling Kapitale Delicten met ondersteuning van het Arrestatie Team een inval gepleegd bij een woning in de Gobindweg. Zij waren op zoek naar Denny E. en Rigillio. P. Beide mannen zijn op de inval locatie aangetroffen en aangehouden. Deze mannen worden verdacht van diefstal doormiddel van geweldpleging en poging tot vrijheidsberoving. Ongeveer twee weken geleden zijn drie mannen een woning binnengedrongen in het politie ressort van leiding 9A. Uit de woning is een geldbedrag weggenomen.

De mannen waren gewapend met een jachtgeweer met ingekorte loop. De heer des huizes is daarbij zodanig mishandeld dat hij onder andere een barstverwonding opliep aan zijn hoofd. De armen van het slachtoffer werden aan elkaar gebonden omdat de criminelen van plan waren hem mee te nemen. De huisbewoner zag echter kans uit het huis te rennen en om hulp te schreeuwen. De criminelen zijn toen gevlucht.

Op donderdag 29 april is Diradj M. aangehouden. Op zijn aanwijzing zijn politieambtenaren van de afdeling Kapitale Delicten en A.T. in de nacht van woensdag 29-op donderdag 30 april naar de woning in de Gobindweg gegaan om de vermoedelijke comparanten van Diradj aan te houden hetgeen ook gebeurd is. De voordeur van het huis is daarbij niet opgebroken zoals beweert wordt. Het sluitwerk van de deur was van dien aard dat met een stevige duw de deur is open gegaan. De politie heeft een onderzoek in de woning verricht op zoek naar het jachtgeweer en de buit. Men moest op een bepaald moment gebruik maken van een koevoet om aan een trommel te komen. De trommel was namelijk onder het huis. Via een kier in de vloer van het huis heeft een politieambtenaar de trommel gezien. Een vloerplank is met behulp van de koevoet verwijderd om zo aan de trommel te komen. In de trommel is een bedrag aangetroffen en in beslag genomen. Het geld is hangende het onderzoek in beslag genomen omdat het vermoeden bestaat dat dit geld van de roofoverval afkomstig kan zijn. De politie had geen spullen bij zich om de losgerukte vloerplank op dat moment weer vast te spijkeren. Indien gewenst mag de vrouw contact maken met de leiding van de afdeling Kapitale Delicten en die zal ervoor zorgen dat de vloerplank weer bevestigd wordt. De afdeling Kapitale Delicten is gevestigd op het politie bureau Nieuwe-Haven. Rigillio .P. en Denny E. zijn hangende het onderzoek in verzekering gesteld. Regillio .P. is de partner van de vrouw die geïnterviewd is.

 

 

 

 

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.