Reactie op berichtgeving “familie boos op KPS”

De afdeling Public Relations (PR) van het Korps Politie Suriname (KPS) is de afdeling binnen de politie organisatie die slechts over gaat tot publicatie van berichten met foto’s, na goedkeuring van boven hen gestelden of namens het Openbaar Ministerie.

In de zaak waarbij op maandag 20 november 2023 de schacht van een goudmijn is ingestort, waarbij porknokkers onder het puin zijn bedolven en hierdoor het leven hebben gelaten, is de afdeling Kapitale Delicten belast met het onderzoek. Alle informatie die door de afdeling PR met de gemeenschap wordt gedeeld, geschiedt eerst na verificatie met de desbetreffende onderzoeksdienst.

Waar voor nabestaanden enig ongerief is ontstaan door publicatie van een afbeelding van hun overledene, biedt de afdeling PR namens het Korps Politie Suriname haar welgemeende verontschuldiging aan. Uitputtelijk is getracht, mede omdat er geen identificatie van de overledenen beschikbaar is en overige signalementen nog niet achterhaald zijn, enig contact met nabestaanden op gang te brengen.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.