Reactie met betrekking tot bewaking in beslag genomen semi duikboot

Naar aanleiding van een artikel verschenen in één der dagbladen in Suriname dat politiefunctionarissen ontevreden zijn over de bewaking van een in beslag genomen semi duikboot te Saramacca kan het volgende worden aangegeven.
Volgens verkregen informatie van de ressort commandant (RC) van het politiebureau Calcutta zou de bewakingspost twee weken geleden al worden opgeheven. De RC had zulks immers ook aan de wnd. Korpschef (KC) gerapporteerd. Hij had echter verzuimd de wnd. KC aan te geven dat er een gemis was aan adequate sanitaire voorziening ter plaatse.
Er is reeds een aannemer in de hand genomen om de in beslag genomen goederen, waar onder de semi duikboot en een container met chemicaliën van de plek te krijgen met behulp van een ponton.
Vanuit de zijde van de aannemer is een vertraging opgetreden in de werkzaamheden. De aannemer heeft beloofd dat hij dit weekeinde weer zal aanvangen met het werk wat ertoe zal moeten leiden dat de in beslag genomen zaken naar een andere locatie overgebracht worden. Hierdoor zal politie bewaking van de locatie te Saramacca niet meer noodzakelijk zijn.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.