RBTW stuit tijdens algehele verkeerscontrole op smokkelwaar en hoeveelheid marihuana

Het Regio Bijstandsteam West (RBTW) kreeg op dinsdag 5 september 2023 twee afzonderlijke meldingen, waarbij er vermoedelijk verboden spullen vanuit Nickerie naar Wageningen zou worden getransporteerd.

Op grond van deze meldingen hielden de wetsdienaren een algehele verkeerscontrole te Middenstandspolder. In een voertuig die tot stoppen werd gesommeerd, werd tijdens controle van de wetsdienaren een kartonnen doos inhoudende illegale sigaretten aangetroffen. De bestuurster M.S. gaf aan de sigaretten bij een man van Guyanese afkomst op een locatie te Henar te hebben gekocht. Bij een onderzoek in de woning van de vrouw stuitten de politieambtenaren op enkele dozen illegale sigaretten.

Bij de bromfietser A.A. werd tijdens deze controle een hoeveelheid marihuana in een tas die hij bij zich had, aangetroffen. Deze verdachte bromfietser gaf de politie te kennen dat hij de marihuana voor eigen gebruik bij een onbekende Guyanese man te Zeedijk had gekocht.

Zowel de partij sigaretten, de hoeveelheid marihuana en de voertuigen werden door de politie in beslag genomen. De bestuurster M.S. en de bromfietser A.A. werden vervolgens ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau en is de zaak voor verder onderzoek overgedragen aan de Recherche van Regio West.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de bestuurster M.S. in de gelegenheid gesteld de zaak buiten proces af te handelen. Na het betalen van een fikse boete in SRD is zij heengezonden, terwijl de bromfietser A.A. hangende het onderzoek door de politie in verzekering is gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.