RBTW houdt verdachten aan die een partij rambuntan en bevroren leguanen en leguanen eieren wilde smokkelen naar Guyana

Het Regio Bijstandsteam West (RBTW) heeft op donderdag 7 september 2023 tijdens surveillance zes verdachten, waaronder 1 vrouwelijke en 2 minderjarige kinderen aan de Clarasluis aangehouden ter zake overtreding van de wet tegengaan smokkelen, de wet Economische Delicten en overtreding van de jachtwet.

De wetsdienaren zagen op een bepaald moment een Noah busje die zich met hoge snelheid verplaatste over de H.D. Soekhoeweg en achtervolgd werd door een personenauto rijden naar de richting van de Clarasluis. Aangezien dit verdacht overkwam, zette de politie op tactische wijze de achtervolging in. Ter hoogte van de Clarasluis zagen de wetsdienaren een manspersoon die bekend is als Pee een zak met inhoud overhandigen aan de wachter van de Clarasluis om die in te laden in een van de boot die daar was aangemeerd. Daarnaast waren er twee andere manspersonen bezig zakken vanuit het Noah busje te halen om die in de boot in te laden. Bij het zien van de politie probeerde de mannen zich uit de voeten te maken, maar werden echter door de politie aangehouden. Een motorist zag kans in de boot te springen en met snelheid weg te varen. Bij controle in het Noah busje werden er 16 zakken inhoudende rambutan aangetroffen en in een ander plastiekzak twee bevroren leguanen en 52 bevroren leguanen eieren. In de personenauto werd op de achterzitting de vrouw van de gevluchte motorist met haar twee minderjarige kinderen aangetroffen. Het vermoeden bestaat dat de gevluchte motorist en zijn vrouw en kinderen de 16 zakken inhoudende rambuntan en de twee bevroren leguanen en de leguanen eieren zouden smokkelen naar Guyana.

Zowel de smokkelwaar als de voertuigen werden door de politie in beslag genomen, waarna de verdachten ter voorgeleiding werden overgebracht naar het politiebureau. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn ze door de politie heengezonden. De motorist is nog voortvluchtig.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.