RBTW houdt negen verdachten aan met smokkelwaar te Clarasluis

Het Regio Bijstandsteam West (RBTW) heeft in de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 augustus 2023 na verkregen en uitgewerkte informatie negen verdachten aangehouden bij de “Clarasluis”

.
Volgens die informatie waren enkele personen bezig met smokkelpraktijken bij de “Clarasluis” aan de rechteroever van de Corantijnrivier in het district Nickerie. De wetsdienaren deden de plek aan voor onderzoek en troffen bij aankomst een wit gelakte busje aan dat dicht bij de steiger stond geparkeerd. Daarbij waren drie mannen bezig een oproldeur met bijbehorende motor uit het busje te laden, terwijl twee vrouwspersonen in het busje zaten. Een vierde manspersoon hield zich schuil in een boot, die bij de steiger was aangemeerd. Terwijl de politiemedewerkers bezig waren met het onderzoek deed een zwart gelakte voertuig met een vrij hoge snelheid de locatie aan. De bestuurder van deze auto en twee inzittenden van Guyanese afkomst werden direct staande gehouden. Het voertuig werd doorzocht, waarbij door de politie in het voertuig werden aangetroffen 21 flessen illegaal ingevoerde alcohol. Uit het verdere onderzoek van de politie is naar voren gekomen dat de oproldeur met bijbehorende motor in een winkelzaak in Paramaribo is gekocht en aan de twee Guyanezen toebehoorde. De twee vreemdelingen zouden de oversteek doen naar het buurland Guyana met medeneming van de oproldeur met bijbehorende motor en de hoeveelheid alcohol.


Alle negen aangetroffen personen zijn als verdachten aangemerkt en aangehouden, waarna zij ter voorgeleiding werden overgebracht naar het politiebureau. De betrokken voertuigen, de hoeveelheid alcohol en de oproldeur met bijbehorende motor zijn hangende het onderzoek door de politie in beslag genomen.


Deze zaak is voor verder onderzoek overgedragen aan de Recherche van Regio-West. De verdachten werden na overleg met het Openbaar Ministerie in de gelegenheid gesteld de zaak buiten proces af te handelen. Na het betalen van een fikse boete in SRD zijn de verdachten heengezonden.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.