RBTP houdt zoon aan voor diefstal moeder pinpas

De 32-jarige Urwin, S. is op woensdag 13 november na uitgewerkte informatie opgespoord en aan het Molendpad door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) aangehouden.
Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen dat Urwin er een gewoonte van had gemaakt om persoonlijke spullen van zijn moeder weg te nemen. Eerder in dit jaar had hij verschillende sieraden van zijn moeder weggenomen en verkocht. Zijn moeder had echter van deze diefstal geen aangifte gedaan.
Begin november 2019 deed de moeder aangifte tegen haar zoon, toen zij tot de ontdekking kwam dat Urwin haar pinpas had weg genomen en een geldbedrag van SRD 3.000 van haar rekening had gelicht. De verdachte die bij zijn moeder inwoonde, had door dat zijn moeder op de hoogte was van zijn gepleegde daad en verliet de woning.
Het gelukte RBTP Urwin op te sporen en aan te houden, waarna hij werd overgedragen aan de politie van Latour. Tijdens de voorgeleiding gaf hij toe zich schuldig te hebben gemaakt aan het strafbare feit en beloofde dat hij de schuld terug zal betalen aan zijn moeder.
Na overleg met het Openbaar Ministerie is Urwin hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.