RBTP houdt vijf vuurwapen gevaarlijke verdachten aan

Leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) hebben in de avond van zondag 13 november de vijf vuurwapen gevaarlijke verdachten Delano, M., Marlon, V. beiden (41), Cyriel, A. (23), en de twee 30-jarigen Jurano, A. en Donavan, S. te Ringweg Zuid aangehouden.

De speciale eenheid reed over de Ringweg-Zuid en op een bepaald moment zagen zij een verdacht voertuig, waarin vijf manspersonen zaten enkele spullen uit het voertuig weggooien. Bij een ingesteld onderzoek bleek het om drie vuistvuurwapens te gaan. Naar aanleiding hiervan zette de RBTP-leden de achtervolging in en aan de Ringweg Zuid werd bedoeld voertuig klemgereden en het vijftal in de boeien geslagen.

Verder onderzoek wees uit dat de verdachten te Ringweg Noord, gepoogd hadden in te breken in een supermarkt. Aldaar werden zij op heterdaad betrapt door de bewoner, waardoor zij het hazenpad kozen. Naast de drie vuistvuurwapens werden in het voertuig aangetroffen en in beslag genomen breekwerktuigen, maskers, handschoenen en andere goederen. De verdachten die bekenden van de politie blijken te zijn, werden ter voorgeleiding overgedragen aan de recherche van Paramaribo.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de vijf verdachten door de politie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.