RBTP houdt twee verdachten aan

Leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) hebben na uitgewerkte informatie op vrijdag 23 januari de 35-jarige C.M. en 29-jarige V.G. opgespoord en aangehouden.
Een benadeelde deed op donderdag 14 januari aangifte van diefstal tegen onbekenden op het politiebureau Munder. Daarbij zagen de verdachten kans om de auto koplampen van een voertuig op een adres in het ressort Munder weg te nemen.
Informatie bereikte de politie dat bedoelde verdachten vermoedelijk meerdere zaken op hun kerfstok hebben. Naar aanleiding van beeldmateriaal kwam het voertuig van de verdachte V.G. in beeld en werd de informatie uitgewerkt. Op de kruising van de Gemenelandsweg en de Hofstraat werd de verdachte V.G. aangehouden. Hierna werd tijdens het onderzoek zijn kompaan C.M. op zijn woonadres te Zorg en Hoop in de kraag gevat. Bij de aanhouding verzette C.M. zich hevig tegen de politie, waardoor hij met verenigde krachten in de boeien werd geslagen.
Het tweetal ontkent het strafbare feit te hebben gepleegd. Wel gaf V.G. aan de politie te kennen dat het voertuig dat in beeld was gebracht op de dag van de diefstal, alleen in het weekend wordt gereden wanneer hij op stap gaat. Het voertuig is door de politie in beslag genomen.
Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn beide verdachten in verzekering gesteld. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.