RBTP houdt inbreker aan; 21-jarige kompaan dodelijk geraakt

De 21-jarige Furgil Kartowikromo is in de vroege ochtend van maandag 26 februari dodelijk geraakt door een politie kogel.

Leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo(RBTP) die op Surveillance waren in een onopvallend voertuig, merkten aan de Anamoestraat bedrijvigheid van enkele manspersonen. De wetsdienaren merkten op dat er goederen werden overgeladen van het ene voertuig in een ander. De RBT-leden schakelden collega’s met een opvallend politievoertuig in en gingen samen op onderzoek uit.

Bij het zien van het politievoertuig vluchtten de verdachten   in hun afzonderlijke voertuigen. De achtervolging is ingezet en kon een van de voertuigen op de kruising van de Anamoe- en Rembrandtstraat worden klemgereden. De 39-jarige Ronny K. is aangehouden, terwijl de bestuurder van het ander voertuig zijn vluchtweg vervolgde.

Het RBTP zette de achtervolging verder in. Waarschuwingsschoten brachten de verdachte niet tot andere gedachten. De wetsdienaren schoten op een band van het voertuig om de verdachte tot stoppen te dwingen. Zelfs toen zette de verdachte zijn vlucht voort.

Op de hoek van de Hubrajia en de Smeldzweg is gericht geschoten op het voertuig. De verdachte belandde met het voertuig in de goot. Het bleek te gaan om Furgil die geraakt is en ter plaatse het leven heeft gelaten. De ingeschakelde arts stelde de dood vast.

In een van de voertuigen zijn er onder andere twee 100 lbs gas cilinders aangetroffen die in beslag zijn genomen.

De verdachte Ronny is oom van Furgil Kartowikromo die het leven heeft gelaten.  Ronny K. is een bekende van de politie die eerder voor een roofmoord was ingesloten.

Het lijk van Furgil is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen.

Het onderzoek in deze zaak wordt overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.