RBTP houdt 21-jarige jongeman aan; schutter tevens ex-partner voortvluchtig

De 42-jarige Helianthe W. is in de middag van woensdag 16 juni op haar woonadres aan de Frederikshoopweg door haar ex-partner met een vuistvuurwapen neergeschoten. De 49-jarige schutter Winston L. koos na zijn daad het hazenpad. De 21-jarige Sheraldo, S. die in gezelschap vertoefde van de verdachte Winston is na bekomen informatie diezelfde avond door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) aan de Van Hattemweg opgespoord en aangehouden.
De Politie van het bureau Latour deed na de melding van het schietincident de plek aan en trof Helianthe bloedend in de woning aan. Uit het voorlopige onderzoek kwam naar voren dat het slachtoffer geen relatie meer heeft met Winston. De man haalde zijn ex-partner op zondag 13 juni op haar woonadres op en reed met haar naar de omgeving van Santo Boma. Daar mishandelde Winston de vrouw en liet haar langs de weg achter. De vrouw schakelde de politie in en deed van deze mishandeling aangifte op het politiebureau Santo Boma.
Winston begaf zich op 16 juni samen met zijn neefje Sheraldo wederom naar het woonadres van de aangeefster, kennelijk om rekenschap te gaan vragen. Het pakte vermoedelijk verkeerd uit voor de man, waarna hij een vuistvuurwapen tevoorschijn haalde en enkele schoten loste op zijn ex-vrouw. Het slachtoffer werd geraakt in haar rug en haar borststreek. Bij aankomst van de politie was de vrouw niet aanspreekbaar. Met de ambulance werd het slachtoffer voor medische hulp afgevoerd naar de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Helianthe is in de ziekinrichting opgenomen, waar er vermoedelijk operatief zal worden ingegrepen.
Sheraldo die na het gebeuren geen melding deed bij de politie werd overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten die belast is met het verder onderzoek in deze zaak. Na overleg met het Openbaar Ministerie is hij door de politie in verzekering gesteld. Aan de opsporing en aanhouding van de schutter wordt gewerkt.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.