RBTP en Surveillance Dienst regio Midden houden inbreker aan

Leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) en de Surveillance Dienst van regio Midden hebben op dinsdag 29 oktober de 32-jarige Richano A. aangehouden kort nadat hij een inbraak moet hebben gepleegd op een woonadres in het ressort Santo Dorp.
Via het Command Center werd de dievenmelding gelanceerd. De surveillance dienst van de Politie Regio Midden en het RBTP speelden in op de melding en deden het woonadres aan. Bij het zien van de politie eenheden kozen de twee inbrekers het hazenpad met achterlating van hun breekwerktuigen en goederen die zij reeds hadden klaar gezet om mee te nemen.
De politieambtenaren kamden het gebied uit op zoek naar de vluchtende criminelen. Na enige tijd werd een van de inbrekers, die naderhand Richano, A. zou blijken te zijn, gesignaleerd door de politie. Ondanks sommaties om te blijven staan en afgevuurde waarschuwingsschoten zette Richano zijn vlucht voort. Er werd toen gericht geschoten op Richano. Bij die gelegenheid liep hij een schotverwonding op aan zijn rechterbeen waardoor hij niet verder kon vluchtten.
Bij fouillering is op Richano een vuistvuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. Hij had ook een schouder tas bij zich. In zijn schoudertas zijn onder andere twee mobiele telefoontoestellen, een goudkleurige polshorloge en een gouden hanger aangetroffen. Deze goederen zijn hangende het onderzoek in beslag genomen omdat het vermoeden bestaat dat die van misdrijf afkomstig zijn.
Richano is vervolgens per ambulance overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis om medisch behandeld te worden. Na overleg met het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld. Zijn kompanen zag kans weg te komen en is nog voortvluchtig. Intussen heeft de huisbewoner aangifte gedaan. Het verder onderzoek is overgedragen aan de Recherche van Regio Midden.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.