RBTO houdt verdachte schietincident aan

Het Regio Bijstand Team Oost (RBTO) heeft op zondag 19 september de 38-jarige Louise V. aangehouden en overgedragen aan de recherche van Regio Oost. Deze man wordt ervan verdacht een andere manspersoon neergeschoten te hebben met een jachtgeweer. De Franse politie stelde de politie van Suriname op de hoogte van het gebeurde, nadat het slachtoffer in Frans-Guyana medische hulp zocht.

Uit het voorlopige onderzoek is komen vast te staan dat zowel de verdachte als het slachtoffer Brazilianen zijn die op een goudveld in Surinaams werkzaam zijn. De mannen kregen een woordenwisseling met elkaar waarbij Louise V. een jachtgeweer pakte en op het slachtoffer schoot. Het slachtoffer is aan zijn zitvlak geraakt.

Volgens verklaring van de verdachte wordt zijn dochter constant lastig gevallen door het slachtoffer. Dat moet de reden zijn waarom hij op het slachtoffer heeft geschoten. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte Louise V. in verzekering gesteld.

Het jachtgeweer welke de verdachte illegaal in bezit had, is in beslag genomen.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.