RBTM houdt voortvluchtige gouddelver, ter zake beroving, na acht maanden aan; kompaan eerder in verzekering gesteld

handboeien

Leden van het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) hebben op vrijdag 13 oktober 2023 de 27-jarige voortvluchtige verdachte A.S. na acht maanden aangehouden. Zijn kompaan was eerder in de kraag gevat en in verzekering gesteld.


Deze twee verdachten die gouddelvers zijn, hebben in de maand februari 2023 hun werkgever van een hoeveelheid ruw goud beroofd. De benadeelde deed van het strafbare feit aangifte bij de politie en hield de wetsdienaren voor dat hij bezig was het ruwe goud onder de gouddelvers te verdelen, toen A.S. en de andere arbeider het goud uit zijn hand wegrukten. Na hun daad sloegen de twee verdachten op de vlucht en heeft A.S. hem een dag na de beroving in het ressort Latour met een vuistvuurwapen bedreigd. Na goed speurwerk van het RBTM werd de kompaan van A.S. kort na de beroving aangehouden. A.S. die nog voortvluchtig was, is op 13 oktober 2023 eveneens door het RBTM in het district Brokopondo aangehouden, waarna hij werd overgedragen aan de Recherche van Regio Midden die belast is met het onderzoek in deze zaak.


Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte A.S. door de politie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.