RBTM houdt twee vluchtende auto inbrekers aan; een hunner door politiekogel geraakt

Het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) heeft op dinsdag 8 mei twee vluchtende auto inbrekers aangehouden. Het gaat om de 32-jarige Sergio W. en Milton A. (35).
De verdachten pleegden op die bewuste dag een inbraak in een voertuig dat geparkeerd stond voor een pand aan de Lalarookhweg, waarbij een groot geldbedrag, een hoeveelheid ruw goud en andere goederen zijn weg genomen. Na hun daad sprongen de inbrekers in een gereedstaande voertuig. Het RBTM dat in de omgeving was, zette de achtervolging in. Tijdens de achtervolging loste dit team waarschuwingsschoten om de verdachten tot andere gedachten te brengen, zonder het gewenste resultaat. Ook schoten die gelost werden op de banden van het voertuig werden genegeerd.
Ter hoogte van een handelszaak aan de Lalarookhweg nabij het verkeerslicht, aan de Tweede Rijweg, werden de verdachten klemgereden.
De twee verdachten stapten uit het voertuig en probeerden te voet hun weg verder te vervolgen. De sterke arm was genoodzaakt gericht te schieten, waardoor Sergio in zijn linker onderbeen is geraakt. De tweede man gaf zich toen over aan de politie. De twee buitgemaakte tassen inhoudende geldbedragen, belangrijke documenten en een hoeveelheid ruw goud zijn in de vluchtauto terug gevonden.
Milton is met de in beslag genomen goederen overgebracht naar het politiebureau te Uitvlugt. De gewonde verdachte Sergio is per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.
Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn beiden in verzekering gesteld. Sergio ligt onder politiebewaking in de ziekeninrichting.
De vluchtauto is eveneens in beslag genomen. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.