RBTM houdt roofverdachte aan

De verdachte Orpheo H. (40) werd op zaterdag 29 oktober door leden van het Regio Bijstandsteam Midden (RBTM) ter zake diefstal middels geweldpleging, wederrechtelijke vrijheidsberoving en afpersing aangehouden.

Orpheo wordt ervan verdacht samen met een kompaan op dinsdag 25 oktober een beroving te hebben gepleegd in het district Wanica. Daarbij werden buit gemaakt geldbedragen in SRD, Euro’s en Amerikaanse Dollars, een mobiele telefoon, een polshorloge, een fles parfum, een trouwring, een vingerring en een munt, allen van geel metaal.

De benadeelde deed van deze beroving aangifte bij de politie van het bureau Santo Boma. Naar zeggen van de aangever A.T. heeft hij na het werk de twee arbeiders Simba en Justin thuis afgezet. Toen Justin, die hij als laatste afzette het portier van het voertuig openmaakte, werden zij direct overrompeld door twee mannen die uit het donker tevoorschijn kwamen. Daarbij werd Justin door één van de verdachte met vermoedelijk een jachtgeweer met afgezaagde loop onder schot gehouden. Deze verdachte vroeg naar dat chinees eten en drank dat voor hem gebracht moest worden. De andere verdachte was gewapend met een scherp voorwerp. Onder bedreiging moesten de werkgever en zijn arbeider op de vloer van de achterkant van de auto liggen. De aangever pleegde verzet, maar kreeg met het jachtgeweer een slag op zijn hoofd, waarna hij werd vastgebonden met een touw.

Bij die gelegenheid moest A.T. onder bedreiging zijn geld en sieraden afstaan aan één van de verdachte. Deze verdachte was niet tevreden met de buit en vroeg naar meer, anders zou hij het gezin van AT doden. Uit vrees gaf de werkgever de verdachte te kennen dat hij zijn gouden sieraden thuis heeft bewaard en onder bedreiging moest hij zijn echtgenote bellen om alle sieraden klaar te zetten. Op aanwijzing van de aangever reden de verdachten met het voertuig van A.T. naar zijn woning.

In een zandweg niet ver van de woning van A.T. kwam de auto vast te zitten. Te voet moest de arbeider Justin één van de verdachte naar de woning van zijn werkgever brengen. De echtgenote die het huis op slot had gedaan, hoorde op een bepaald moment een duw op de deur en daarbij de verdachte vragen naar de sieraden. Uit vrees gooide zij alle sieraden via het keukenraam naar buiten en schreeuwde om hulp toen zij zag dat de verdachte toch probeerde de woning binnen te dringen.

Hierdoor rende de verdachte weg met Justin, waarna zij plaatsnamen in het voertuig dat inmiddels uit het modder was gehaald. De verdachten reden naar de richting van Menckendam en lieten A.T. en zijn arbeider in hulpeloze toestand in het voertuig achter. Justin die niet gekneveld was, bevrijdde zijn werkgever, waarna zij naar de woning van A.T. reden en de politie inschakelde.

Na uitgewerkte informatie werd de verdachte Orpheo H. te plantage Johanna Maria in het district Coronie aangehouden door het RBTM. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de Recherche van Regio Midden.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte Orpheo door de politie in verzekering gesteld. Aan de aanhouding van zijn kompaan wordt gewerkt.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.