RBTM houdt onderdelendief aan

Het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) heeft op vrijdag 19 januari de 35-jarige Winston P. aangehouden. Winston wordt ervan verdacht onderdelen van zwaar materieel te hebben verduisterd.

De verdachte opereerde als monteur van zwaar materieel in het achterland van Suriname en maakte er een gewoonte van belangrijke onderdelen van het zwaar materieel van klanten voor wie hij heeft gewerkt, weg te nemen.

De eigenaren moeten dan veel geld neertellen om het onderdeel opnieuw te kopen. Uit het onderzoek is komen vast te staan dat Winston de weggenomen onderdelen heeft verkocht aan derden.

De politie vermoedt dat er meerdere verdachten betrokken zijn in deze zaak.

De benadeelden deden aangiften bij de politie van het ressort Brokopondo die de onderzoeken overdroeg aan de recherche van regio Midden. Deze dienst vroeg het RBTM assistentie voor het opsporen van Winston.

De verdachte werd op 19 januari in het politieressort Latour gesignaleerd en direct  in de boeien geslagen. In het voertuig van Winston zijn er nog verschillende onderdelen van zwaar materieel, waaronder van graafmachines aangetroffen en in beslag genomen.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is Winston in verzekering gesteld.  Recherche regio Midden onderzoekt deze zaak verder.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.