RBTM houdt Iphone dief aan; mede inzittenden ook meegenomen naar politiebureau

Het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) heeft op maandag 5 maart vier mannen overgebracht naar het politiebureau Nieuwe Haven. Eén van de mannen werd ervan verdacht in de maand december van het vorige jaar een diefstal te hebben gepleegd.

Een benadeelde deed in januari die jaar aangifte van de diefstal van zijn mobiele toestel, nadat bleek dat het toestel in gebruik was. Hij verklaarde zijn voertuig ergens te hebben geparkeerd en daarbij zijn mobiele telefoon van het merk Iphone op het dak van de auto moet hebben vergeten. Bij terugkeer om naar het toestel te zoeken, was dat weggenomen. Verder verklaarde hij te hebben opgemerkt dat het toestel in gebruik was, omdat het GPS-systeem aan was.

De aangifte werd opgestuurd naar de afdeling Digitale Recherche voor onderzoek. De eigenaar van het mobiele toestel kwam in contact met de vinder Sivaldi, die verklaarde het toestel alleen tegen betaling te zullen afstaan. Hij maakte een afspraak met Sivaldi en stelde de politie daarvan in kennis.

Het RBTM werd ingeschakeld. Op de afgesproken plek zijn Marciono E. (15), Divelino T. (16); Steven U. (27) en de 15-jarige bekende van de politie Sivaldi A. aangehouden.

Aangezien het nog niet bekend was welke van de vier verdachten het toestel bij zich had, zijn ze allemaal aangehouden en overgedragen aan de politie van Nieuwe Haven. Het mobiele toestel bleek bij de bekende Sivaldi te zijn en deze werd in beslag genomen. De eigenaar herkende zijn mobiele telefoon en gaf duidelijk te kennen dat hij geen strafrechtelijke vervolging jegens de verdachte wenste.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn de jongemannen heengezonden. Sivaldi verklaarde het toestel te hebben gevonden en wilde het zelfs gebruiken. Aan hem is voorgehouden gevonden goederen voortaan eerlijk terug te geven aan de eigenaar, wanneer die zich aanmeldt om het in ontvangst te nemen.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.