RBTM houdt algehele roadblock in het weekend te Para; twee manspersonen zijn afzonderlijk met vuistvuurwapens aangehouden

Het Regio Bijstandsteam Midden (RBTM) heeft in het afgelopen weekend een algehele roadblock gehouden in het district Para, waarbij op zondag 3 september 2023 de twee verdachten W.D. (35) en S.D. (48) op twee afzonderlijke locaties met vuistvuurwapen zijn aangehouden.

Op de verdachte W.D. werd ter hoogte van de Kennedyweg dichtbij het politiebureau een vuistvuurwapen van het merk Glock 19, een patroonhouder en scherpe patronen aangetroffen. Te Onverwacht is tijdens het doorzoeken van het voertuig van de verdachte S.D. een zwarte vuistvuurwapen van het merk Stalker met een patroonhouder en scherpe patronen aangetroffen. Beide verdachten die aangaven de wapens voor hun eigen veiligheid bij zich te hebben, werden samen met de in beslag genomen vuistvuurwapens overgebracht naar het politiebureau Rijsdijk daar zij niet beschikken over een machtiging tot het voor handen hebben en zij de herkomst hiervan ook niet konden verklaren. Het verder onderzoek in deze zaak zal worden overgedragen aan de Recherche van Regio Midden.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de verdachten S.D en W.D. door de politie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.