RBT Paramaribo houdt na drie en een half uur dief aan

Een gemengde eenheid van de politie heeft op maandag 4 september tijdens verhoogde surveillance- en opsporingswerkzaamheden te Geyersvlijt Guillano S. (29) aangehouden.

Een benadeelde belde naar de politie van het ressort Geyersvlijt en deed de melding dat vier manspersonen die verdacht worden een diefstal te hebben gepleegd op de vlucht sloegen van wie één hunner het bos was ingevlucht. Het betreft verdachten die in het binnenland zes matten waarop goud wordt opgevangen van een ondernemer hebben weggenomen.

Het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) speelde in op de melding die vervolgens via de Centrale meldkamer werd opgeroepen.  Na ongeveer drie en een half uur  gelukte het de wetsdienaren Guillano, die zich roerloos onder een bladerdak had verschanst  aan te houden.

Onderzoek wees uit dat de verdachte Guilliano op die zelfde dag door ene “Busta” was benaderd om met nog drie andere manspersonen het goud af te scheiden van de matten bij een zekere Brain  waarna hij de matten weer moest helpen meedragen naar Klaaskreek. De matten waren enkele uren eerder afgestaan op de plek van bestemming. Guilliano zou daarvoor in Paramaribo een vergoeding krijgen.

De aangever tevens benadeelde die eveneens op 4 september naar zijn werkplek te Klaaskreek zou vertrekken, besloot voor zijn vertrek eerst na te gaan bij welk bedrijf in Paramaribo hij afspraken kon maken voor het verbranden van zijn koperen goudmatten ten einde het restant aan goud te kunnen bemachtigen.

Hij deed met twee vrienden het goudzuiveringsbedrijf aan. Tijdens het onderhandelen over de prijs viel het hem op dat er een aantal koperenmatten met zijn merkteken in het bedrijf waren. De  ondernemer belde met een vriend, die ook in het gebied werkzaam is, om na te gaan of alles op zijn concessie nog in orde was. Hij kreeg van de vriend te horen dat de matten uit zijn goudwinningsmachines door onbekenden waren weggenomen.

Op dat moment kwam er een voertuig met de vier manspersonen aangereden. Twee hunner die waren uitgestapt kozen het hazenpad bij het zien van de ondernemer en vluchten elk een andere richting op. De twee die nog in het voertuig zaten, reden eveneens weg.

Guillano is  aangehouden en overgebracht naar het politiebureau te Geyersvlijt. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is hij achter slot en grendel geplaatst. Aan de aanhouding van zijn kompanen wordt gewerkt.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.