RBT houdt verdachte op dak woning aan; kompanen ook ingerekend

Het regio Bijstand Team Paramaribo heeft op zondag 20 november de 25-jarige  Guillermo G. alias Motco op het dak van een woning aangetroffen en aangehouden.

Via de Centrale Meldkamer werd een bericht gelanceerd voor alle eenheden op het veld van een inbraak die kort te voren had plaatsgevonden aan de Laterietstraat. Het RTB speelde in op het geval en deed het adres aan voor onderzoek. Omstanders verklaarden dat de criminelen die in een zwart gelakt  Toyata Ist zijn vertrokken, schoten hebben gelost op een bewaker. Deze werd niet geraakt.

De letters en het eerste nummer van het kentekennummer werden ook doorgespeeld aan de RBT-leden die de omgeving uitkamde. Na bekomen informatie is Guillermo op het dak van een woning aan de Cobaltstraat aangetroffen en aangehouden. De verdachte tegen wie reeds een interne opsporing was gelast vanwege beroving door de afdeling Kapitale Delicten, werd aangehouden met een vuistvuurwapen in zijn bezit.

Het verdere onderzoek leidde naar de 33-jarige Fendy A. en Ricinio S. (31) die enkele uren later ook zijn opgespoord en aangehouden. Fendy en Rocinio zijn overgedragen aan de politie van ressort Geyersvlijt en Guillermo is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is het trio in verzekering gesteld.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.