Rashond valt huiseigenaren aan

De 82-jarige Moertedjaali Chiragali liet op zondag 14 januari het leven, na te zijn gebeten door zijn rashond.

De politie van het ressort Lelydorp kreeg een melding van een geval waarbij twee mensen door hun rashond zijn aangevallen. Op de plek troffen de wetsdienaren het levenloze lichaam van de eigenaar Moertedjaali aan. Het andere slachtoffer, de schoondochter S.F. (52) is per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academische Ziekenhuis Paramaribo. Zij is ter observatie opgenomen in de ziekeninrichting.

Volgens verklaring van huisgenoten zou het slachtoffer S.F. in de tuin werken. Voorafgaand daaraan deed zij een paar blauwe handschoenen aan. De hond die gewoon op het erf was, reageerde agressief op de vrouw en viel haar aan. De schoonvader schoot de vrouw te hulp met voor hem het noodlottige gevolg. De hond viel hem aan en beet hem aan het lichaam. De man liet ter plaatse het leven. De ingeschakelde arts stelde de dood vast.

Het ontzielde lichaam is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden. De familie zal beslissen wat er verder met de hond wordt gedaan.

De rashond is een mix van Rotweiler en Filla.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.