Raper, koper en verkoper krapé eieren aangehouden; zaak buitenproces afgehandeld

De politie van Nieuw Amsterdam heeft op woensdag 8 maart vijf verdachten aangehouden voor overtreding van de wet Economische Delicten. De politie reageerde op een melding dat er krapé eieren ten verkoop werden aangeboden die verpakt zijn in zakjes van tien stuks.

Bij de aanmeersteiger troffen de wetsdienaren een voertuig met daarin in totaal 1210 krapé eieren die reeds verpaktwaren voor de verkoop. Het echtpaar P. is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij verklaarden de eieren bij een raper te hebben gekocht.

Zij kregen na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie de gelegenheid de zaak buitenproces af te handelen. Het echtpaar betaalde SRD. 10 per ei aan boete. In totaal is er een boete van SRD 12.100 geïnd.

In de late middag van de zelfde dag hield de politie wederom een jeugdige aan met in zijn bezit  250 krapéeieren. Hij verklaarde die te hebben gekocht voor zijn vader. De zoon en de vader zijn aangehouden voor overtreding van de wet Economische Delicten en mochten zij de zaak afdoen met een boete.

De 55-jarige raper John M. is door de politie in beeld gebracht. Deze is opgespoord en aangehouden. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie heeft John de zaak afgedaan door het betalen van een fikse boete.

De Krapé is volgens de jachtwet een geheel beschermde diersoort. Hetgeen betekent dat ook de eieren niet mogen worden geraapt door wie dan ook.  

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.