Raffles aangehouden voor diefstal

De politie van het ressort Centrum heeft op maandag 5 januari de 19-jarige Raffles P. in verzekering gesteld.

Raffles nam op die bewuste dag samen met een kompaan een bromfiets weg, die geparkeerd was aan de Heerenstraat. De eigenaar van de bromfiets was aan het urineren en zag plotseling het tweetal op hem afkomen. Hij rende naar een veilige afstand en zag hoe één van de dieven met zijn bromfiets probeerde weg te rijden.

De man gaf luidkeels te kennen dat hij wapendrager is en loste een waarschuwingsschot met zijn dienstvuistvuurwapen. Raffles verloor vermoedelijk daardoor de controle over de besturing van het rijtuig en viel op het wegdek. Raffles werd aangehouden door de man en overgedragen aan de ingeschakelde politie. Zijn kompaan zag kans te vluchten.

Bij de voorgeleiding heeft de verdachte toegegeven zich schuldig te hebben gemaakt aan poging tot diefstal van de bromfiets.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is Raffles in verzekering gesteld. Aan de aanhouding van zijn kompaan wordt gewerkt.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.