Pseudo politieman aangehouden en opgesloten

De politie van het bureau Kwatta heeft in de avond van dinsdag 1 oktober de 44-jarige Nalin, N. aangehouden voor onder andere illegaal vuurwapen bezit en aannemen van een valse hoedanigheid.
De politie van Kwatta werden via het Command Center ingeschakeld om een collega op de Kwattaweg te assisteren bij de aanhouding van een verkeersovertreder.
Bij aankomst van de politie op de locatie werd een in burger geklede man, die naderhand Nalin, N. zou blijken te zijn, aangetroffen samen met een bromfietser. Nalin verklaarde dat hij een bromfietser met zijn auto had klem gereden omdat die zonder verlichting reed. De bromfietser verklaarde dat Nalin hem zonder enige reden had klem gereden. Voorts dat Nalin hem fouilleerde en daarbij SRD 1.150 uit zijn broekzak nam.
De politieambtenaren vroegen aan Nalin om zich te legitimeren aangezien zei hem niet herkenden als te zijn een politieambtenaar. Nalin verklaarde toen dat hij geen politieambtenaar is maar verbonden is aan één van de veiligheidsdiensten in Suriname. Achteraf bleek dat waar te zijn. Nalin bleek ook een illegaal vuist vuurwapen in zijn bezit te hebben. Dat wapen heeft hij namelijk niet van de veiligheidsdienst in bruikleen gehad. Nalin werd ter voorgeleiding aangehouden en overgebracht naar het politiebureau Kwatta.
Uit het voorlopig politioneel onderzoek is inmiddels naar voren gekomen, dat Nalin er een gewoonte van maakte om verkeersdeelnemers met zijn voertuig klem te rijden om tegen hun op te treden waarbij hij zich voor deed als politieambtenaar. Er zijn al vier personen verhoort door de politie die bevestigen dat Nalin tegen hun heeft opgetreden op de Kwattaweg.
Het vermoeden bestaat bij de politie dat Nalin meer slachtoffers heeft gemaakt. Die personen worden opgeroepen om in contact te treden met de politie van het bureau Kwatta om aangifte te doen.
Hangende het onderzoek is Nalin in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.